Wie zijn wij?

Digitale inclusie, een sociale noodsituatie

 

Terwijl de digitalisering van onze samenleving steeds meer terrein wint, lopen in 2019 nog steeds 4 op 10 Belgen risico op digitale uitsluiting

In België heeft bijna 10% van de mensen tussen 16 en 74 jaar nog nooit gebruik gemaakt van het internet. Bij 39% van de bevolking zijn digitale basiscompetenties niet of zwak aanwezig. Een fenomeen dat vooral mensen met een laag opleidingsniveau en een bescheiden inkomen treft, en ook oudere mensen. 

Het is daarom noodzakelijk om vanaf nu samen oplossingen te ontwikkelen die de digitale autonomie van de meest kwetsbare doelgroepen op grote schaal bevorderen.

 

Digitale technologie, een krachtige hefboom voor integratie

 

Het internet is een bron van ongekende mogelijkheden: toegang tot rechten, sociale relaties onderhouden, het vinden van huisvesting, opleiding, informatie, toegang tot gezondheidszorg, je budget beheren, een job vinden, koopjes doen via het internet en goedkope reizen plannen... dankzij de essentiële onlinediensten kunnen we veel meer dan vroeger. Digitale of e-inclusie is een motor voor maatschappelijke integratie.

 

123digit.be is een project ontwikkeld door vzw WeTechCare in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting om iedereen de kans te geven om online van deze mogelijkheden gebruik te maken en daardoor maatschappelijke integratie te bevorderen..